Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Countach 25th Anniversary

MotorV12 5167 cc
Vermogen455 pk bij 7000 omwentelingen
Topsnelheid295 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u5,0 sec
 
Bouwjaar1988 - 1990
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen657
 
Afmetingen (LxBxH)414 x 200 x 107 cm
Gewicht1490 Kg


Het ultieme meesterwerk van Automobili Lamborghini SpA werd nog een laatste keer vernieuwd, in 1988 werd de Countach 25th Anniversary voorgesteld aan het publiek, dit was een speciale versie die bedoeld was om het 25 jarige bestaan van de fabriek te herdenken.

Deze nieuwe Countach was gebaseerd op de QuattroValvole, maar veel onderdelen waren aangepast, een nieuwe bumper vooraan en een andere spoiler met luchtinlaten om de voorste remmen af te koelen en de speciale zijlijsten zoals op de laatste QV's gebruikt werden, er werd zelfs een nieuwe achterbumper ontworpen die ook in de Verenigde Staten kon gebruikt worden. Een andere voorbumper was echter nodig in de VS, maar op dit model werd deze wel in dezelfde kleur als de rest van de wagen afgewerkt, nieuwe luchtinlaten werden gebruikt voor de motorkoeling, deze motor kreeg wel terug benzine inspuiting voor de VS markt terwijl de Europese wagens nog altijd Webers gebruikten, omdat deze Countach de nieuwe Pirelli P-Zero banden kreeg moest de ophanging lichtjes aangepast worden.
Binnenin werden nieuwe sportzetels gemonteerd die electrisch instelbaar waren, zelfs de kleine zijvensters werden nu electrisch bediend en elke 25th Anniversary kreeg een volledige automatische airconditioning standaard. Deze speciale verjaardags Countach zou slechts in zeer beperkte oplage gebouwd werden, maar uiteindelijk werden er bijna 660 van verkocht waardoor dit de meest succesvolle Countach ooit werd.

De allerlaatste Anniversary had een zilvermetallic karosserie met een grijs lederen interieur, deze wagen is nu nog steeds eigendom van Automobili Lamborghini SpA, dit was een gepaste finale voor wat men zonder meer het model kan noemen dat eigenhandig de fabriek draaiende hield gedurende de meest moeilijke periodes, de Countach heeft het allemaal overleefd ...

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer