Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini 350 GTV

MotorV12 3464 cc
Vermogen360 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheid280 km/u
Acceleratie 0-100 Km/uonbekend
 
Bouwjaar1963
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen1 prototype en 1 chassis
 
Afmetingen (LxBxH)450 x 173 x 122 cm
Gewicht1050 Kg


De eerste wagen die Ferruccio Lamborghini bouwde was deze unieke 350 GTV, dit was echter slechts een prototype, de productiewagen die later zou komen werd een volledig andere auto.
Maar toch was de 350 GTV het begin van een reeks fantastische wagens die in Sant'Agata zouden gebouwd worden, ontworpen door Franco Scaglione, en gebouwd door Sargiotto Bodyworks in Turijn.

De 350 GTV had een V12 motor van 3,5 liter met verticale Weber carburateurs, ontworpen door Giotto Bizzarrini, die een vermogen had van 360 Pk, later in de productiewagens werd dit vermogen getemperd tot zo'n 270 Pk om geen problemen te krijgen door een overijverige motor te gebruiken.

Het prototype werd voor het eerst in Geneva op het autosalon van 1963 getoond aan het publiek, waar het gewaagde ontwerp niet door iedereen op dezelfde manier werd ontvangen, sommige bezoekers vonden deze nieuwe wagen van een totaal onbekende constucteur maar niets, en Automobili Lamborghini SpA zou waarschijnlijk een snelle dood tegemoet gaan volgens hen.
Het prototype was afgewerkt in een helder blauw metallic met zwarte lederen zetels, maar zo'n twintig jaar later, nadat deze unieke wagen verlaten was achter de fabriek, werd de 350 GTV volledig gerestaureerd en schittert nu in een mooi groen metallic met een lichtbeige lederen interieur.
Op een bepaald moment was deze unieke 350 GTV de eigendom van een Japanse verzamelaar, maar op dit moment staad deze wel zeer speciale Lamborghini in het officiele fabrieksmuseum in Sant'Agata.

  Thumbnail

footer