Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Aventador JOTA of Unica

MotorV12 6498 cc
Vermogen700 pk bij 8250 omwentelingen
Topsnelheid+300 km/u
Acceleratie 0-100 Km/uonbekend
 
Bouwjaar2012
TypeTweedeurs barchetta, tweezitter
Aantallen1
 
Afmetingen (LxBxH)onbekend
Gewichtonbekend


Het was een beetje raar toen de eerste berichten opdoken uit Geneva, iedereen was er zeker van dat de nieuwe Aventador Roadster voorgesteld zou worden, maar hier hadden weinig mensen op gerekend, een unieke wagen die dan ook nog eens de naam Jota meekreeg.

We spreken hier over een zeer speciale versie van de Lamborghini Aventador LP700-4, eerst dook Unica op als naam, zeker nadat de fabriek een teaser filmpje online had gezet, maar uiteindelijk werd op het allerlaatste moment voor Aventador J gekozen, wat tijdens de persconferentie als Aventador Jota uitgesproken werd ... en we weten allemaal nog waar we dit eerder gehoord hebben denk ik ?

De Aventador Jota is dus een rechtstreekse afstammeling van de legendarische Diablo SE30 Jota en de nog veel indrukwekkendere Miura Jota ... allemaal wagens die niet echt voor gebruik op de openbare weg geschikt waren ... getuige zijn het feit dat de Miura Jota zwaar crashte en total loss was (er is ondertussen een waarheidsgetrouwe replica van gemaakt) en dat er van de Diablo SE30 Jota ook niet meer alle productiewagens meer op de baan zijn.

De Jota aanduiding heeft dus een zware geschiedenis bij Automobili Lamborghini SpA, en net daarom is deze naam gekozen voor dit unieke Aventador model, uitermate extreem, snel en bloedmooi ... en ja, er is geen dak, maar met een goede integraal helm heb je dat helemaal niet nodig. En een voorruit vraagt U zich af, ook niet nodig, dat werkt alleen maar negatief op de topsnelheid uiteindelijk, en kijk ook even naar die achervleugel ... hij 'hangt' letterlijk aan twee carbon fiber steunen ... machtig mooi toch !

Het is trouwens niet meer nodig om nog even naar de dealer te bellen ... de Aventador Jota is een uniek exemplaar, en hij is ondertussen al verkocht ... te laat dus, maar hou er wel even rekening mee dat het prijskaartje nogal veel nulletjes omvatte ... het bedrag dat hier op stond was 2,2 miljoen Euro, zonder belastingen ... och, effe de bank bellen zeker ?

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer