Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Diablo

MotorV12 5707 cc
Vermogen525 pk bij 7000 omwentelingen
Topsnelheid328 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u4,1 sec
 
Bouwjaar1990 - 1998
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallenonbekend
 
Afmetingen (LxBxH)446 x 204 x 110 cm
Gewicht1576 Kg


Tijdens het tweede 'Lamborghini Day' event in Monte Carlo op 21 januari 1990 werd de Diablo voorgesteld aan het publiek, de opvolger van de legendarische Countach was reeds vijf jaar in ontwikkeling, maar was toch het lange wachten waard.

Deze nieuwe Lamborghini Diablo was ontworpen door Marcello Gandini zelf, en voor de eerste keer stond zijn handtekening zelfs op de zijkant van de wagen, een van de eerste productiemodellen bereikte een topsnelheid van niet minder dan 340 km/u op het Italiaanse Nardo circuit met de nieuwe 5,7 liter V12 motor met 495 pk.
De Diablo was een heel modern ontwerp, met mooie volledig ingebouwde luchtinlaten in plaats van vierkante luchthappers, en een speciale achterbumper die tegelijk dienst deed als spoiler voor neerwaartse druk, er was echter nog steeds een grote achtervleugel als optie verkrijgbaar. Er was ook een nieuwe voorspoiler met twee dubbele verstralers en de gebruikelijke verborgen koplampen die indien nodig omhoog geklapt werden.
Vermits er met de Amerikaanse markt rekening gehouden was van in het begin was het op de Diablo niet nodig om speciale bumpers te monteren, de wagens voor de Europese markt en die voor klanten in de Verenigde Staten verschilden niet echt veel van elkaar, slechts enkele details hier en daar waren zichtbaar.

Voor deze nieuwe Diablo werden schitterende 17 duims velgen gebruikt met enorme 335-35 Pirelli's achteraan en natuurlijk grotere remschijven, deze eerste Diablo's hadden nog wel geen ABS of stuurbekrachtiging, dat werd later pas ingevoerd op dit model.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer