Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Diablo VT 6.0

MotorV12 5992 cc
Vermogen550 pk bij 7100 omwentelingen
Topsnelheid335 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,9 sec
 
Bouwjaar2000 - 2001
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen416
 
Afmetingen (LxBxH)447 x 204 x 110 cm
Gewicht1625 Kg


Tijdens de Detroit Auto Show begin 2000 werd deze laatste evolutie van de Diablo voorgesteld, de Diablo VT 6.0 werd onmiddellijk het enige nog verkrijgbare model in de reeks, de vroegere Diablo SV en de Roadster waren niet meer beschikbaar.

Deze hertekende 6 liter VT was het eerste productiemodel dat sinds de Audi overname gelanceerd werd, het was een zeer krachtige wagen die ook nog eens uitzonderlijk goed afgewerkt was, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. De verschillen met de vorige Diablo modellen waren indrukwekkend, een volledig hertekende voorbumper met drie grote luchtinlaten in een veel ronder, vloeiender ontwerp samen en een aangepaste achterbumper met een dubbele uitlaat gemonteerd in het midden. Let ook even op de nieuwe achterlichten die eerst op de Diablo GT verschenen en net zoals bij deze beperkte reeks werd ook het koetswerk van de Diablo VT 6.0 volledig in Carbon Fiber uitgevoerd op het dak na, dat nog steeds in staal was.
De 6 liter motor was gebasseerd op deze uit de GT versie, maar nu met 'slechts' 550 pk en natuurlijk met de Viscous Traction aandrijving die een maximum van 25 percent van het vermogen op de voorwielen kon overbrengen als de grote 18 duims achterwielen hun grip verloren, deze wielen hadden nu ook een totaal nieuw ontwerp, een monoblok velg uitgevoerd in magnesium, geen driedelige velgen meer op deze Diablo.

De Diablo 6.0 kreeg een totaal nieuw interieur, afgewerkt in schitterend leder en Carbon Fiber zag het er werkelijk formidabel uit, ook werd er een vernieuwde airconditioning ingebouwd die heel goed functioneerde om deze warmbloedige bolide toch een beetje koel te houden.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer