Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Diablo GT

MotorV12 5992 cc
Vermogen575 pk bij 7300 omwentelingen
Topsnelheid338 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,9 sec
 
Bouwjaar1999
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen80
 
Afmetingen (LxBxH)443 x 204 x 111 cm
Gewicht1460 Kg


Op de Auto Show van 1999 in Geneve stelde Automobili Lamborghini SpA een wel heel speciale Diablo voor, de Diablo GT die slechts als beperkte reeks aangeboden werd, deze specifieke Diablo was bijna een racewagen voor weggebruik, er zouden slechts 80 GT's verkocht worden elk individueel genummerd.

De Diablo GT had ook de vaste koplampen van de andere Diablo modellen, maar zo'n beetje al de rest was aangepast, een nieuwe, zwarte voorspoiler met drie enorme luchtinlaten en ronde mistlichten, een nieuwe kap vooraan met een grote luchtuitlaat die koeling bood aan de vooraan gemonteerde oliekoeler en ook een andere achterbumper in Carbon Fiber met twee schitterende, centraal geplaatste uilaten.
Standaard werd een indrukwekkende achtervleugel gemonteerd, ook in prachtig Carbon Fiber met een kleine camera die de nutteloze achteruitkijkspiegel binnenin verving, vermits er een grote electronisch bestuurde luchtinlaat op de motor geplaatst was met een inlaat op de motorkap was een binnenspiegel totaal onbruikbaar.
Onder deze motorkap bevond zich nu een tot 6 liter vergrootte motor die niet minder dan 575 pk op de achterwielen overbracht.

De topsnelheid van deze schitterende nieuwe Diablo was 340 Km/u terwijl men kon plaatsnemen in twee speciale sportstoelen kompleet met vierpunts gordels. Een nieuw dashboard en een klein stuurwiel waren ook gemonteerd in de GT terwijl het interieur een kombinatie van leder en alcantara was, verschillende onderdelen van het dashboard en zowat de hele middenconsole was afgewerkt in blank Carbon Fiber en de pedalen waren nu geperforeerd aluminium.

  Thumbnail

Thumbnail

footer