Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Diablo GTR

MotorV12 5992 cc
Vermogen590 pk bij 7300 omwentelingen
Topsnelheid345 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,5 sec
 
Bouwjaarbegin 2000
TypeTweedeurs racewagen
Aantallen40
 
Afmetingen (LxBxH)443 x 204 x 111 cm
Gewicht1395 Kg


Deze speciale race versie van de Diablo GT werd op de Bologna Motor Show van 1999 voorgesteld, de Diablo GTR werd speciaal ontwikkeld om mee te dingen in de Lamborghini Supertrophy races geŲrganiseerd door de Stephane Ratel Racing Organisation.

Slechts 40 GTR's werden gebouwd, elk genummerd en speciaal geprepareerd voor race gebruik, een special achtervleugel en een rolkooi werden gemonteerd net zoals special remblokjes voor de Brembo remschijven.
De motor werd opgevoerd tot 590 pk in plaats van de 575 pk op de standaard GT, nog steeds met achterwielaandrijving en een vijfversnellingsbak maar nu met 18 duims Speedline velgen in magnesium.

Binnenin werd een speciale kuipzetel geplaatst met een zes-punts gordel, doordat deze stoel iets breder was dan de gewone GT zetels moest de middenconsole versmald worden. Op deze Carbon middenconsole was ook een knop gemonteerd die een Momo brandblusapparaat bestuurde in geval van problemen.
Zoals gewoonlijk op een racewagen werden de zijruiten vervangen door plexi panelen met slechts een klein stukje dat kon opengeschoven worden, ook was er onder de voorruit een draaiknop te vinden die de motor en de stroomtoevoer kon afsluiten als de Diablo GTR in een ongeval betrokken was.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer