Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Diablo Roadster Prototype

MotorV12 5707 cc
Vermogen525 pk bij 7000 omwentelingen
Topsnelheid328 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u4,1 sec
 
Bouwjaar1992
TypeTweedeurs roadster, tweezitter
Aantallen1 prototype
 
Afmetingen (LxBxH)446 x 204 x 110 cm
Gewichtonbekend


Na een lange geschiedenis van gesloten modellen stelde Lamborghini op de Autoshow van Geneve een Diablo Roadster prototype voor.

Dit nieuwe model had een kleiner dashboard dan de normale Diablo alhoewel dit later wel in al de Diablo's gebruikt zou worden, ook de motorkap was hertekend om een wel heel speciale achteruitkijkspiegel te gebruiken. Deze spiegel was in feite op de uiterst lage voorruit gemonteerd en 'keek' tussen de twee sportzetels door over de motorkap.
Een dak of iets dergelijks was nooit ontwikkeld voor dit model, maar ik veronderstel dat een helm toch geen slecht idee zou zijn als je tegen 320 Km/u met deze open Diablo rijdt. De bedoeling van Automobili Lamborghini SpA was om deze Roadster als beperkte reeks aan te bieden, maar jammer genoeg is dit nooit gebeurd, het is echter nog steeds mogelijk om Walter Koenig, een Duitse tuner van exotische wagens, een replica te laten bouwen gebasseerd op de normale Diablo, maar dit zou niet echt een originele Lamborgini meer zijn.

Gelukkig werd drie jaar later, in 1995, de officiŽle Lamborghini Diablo Roadster voorgesteld, inclusief een verwijderbaar dakpaneel en een voorruit in normale proporties.

  Thumbnail

footer