Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Diablo SE30

MotorV12 5707 cc
Vermogen525 pk bij 7000 omwentelingen
Topsnelheid333 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u4,1 sec
 
Bouwjaar1994 - 1995
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen150
 
Afmetingen (LxBxH)446 x 204 x 110 cm
Gewicht1451 Kg


Ter herdenking van de 30ste verjaardag van de oprichting van Automobili Lamborghini SpA werd een heel speciale Diablo voorgesteld, de Diablo SE, waar de SE stond voor Special Edition, dit model zou ook beperkt worden tot slechts 150 wagens.

Om de SE nog beter te onderscheiden van de 'normale' Diablo's werd zelfs een nieuwe kleur ontworpen, een speciale mengeling van lavendel metaalkleur, de SE had ook geen lederen interieur maar wel een alcantara afwerking, zelfs de zijruiten waren nu in plexi uitgevoerd en slechts een klein stukje kon manueel geŲpend worden.
Om zowel gewicht als vermogen te winnen werd de airconditioning verwijderd uit de SE, er was zelfs geen radio of cd speler gemonteerd maar wel speciale vier-punts gordels, met het 30e Verjaardagslogo erop geborduurd, en een nieuw sportstuur, zonder stuurbekrachtiging natuurlijk.

De meest zichtbare veranderingen waren aan de buitenkant te zien, totaal nieuwe voor- en achterbumpers, speciale luchtinlaten voor de achterwielen en een aangepaste achtervleugel samen met een op de Miura gebasseerde motorkap. De Diablo SE had ook bijzonder indrukwekkende 18 duimsvelgen in magnesium met een wel heel diepe wielrand op de achterste as.

Maar de motor was ook lichtjes gewijzigd, nu met magnesium luchtverdelers en een herprogrammatie van de electronische injectie die ervoor zorgde dat het vermogen van de SE steeg tot 525 pk en een topsnelheid toeliet van niet minder dan 333 km/u.

  Thumbnail

Thumbnail

footer