Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Diablo SE30 Jota edition

MotorV12 5707 cc
Vermogen595 pk bij 7300 omwentelingen
Topsnelheid340 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,9 sec
 
Bouwjaar1995
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen12
 
Afmetingen (LxBxH)446 x 204 x 110 cm
Gewicht1450 Kg


De Diablo SE JOTA was eigenlijk bijna een racewagen in plaats van een sportwagen, in feite was dit een optie die op de Diablo SE besteld kon worden en die bestond uit speciale motortuning en een nieuwe motorkap met twee grote luchtinlaten om het 595 pk sterke V12 blok af te koelen.

Er wordt algemeen aangenomen dat er slechts een 15-tal originele fabrieks JOTA's gebouwd zijn, let er wel op dat verschillende eigenaars van een Diablo SE wel de motorkap van de Jota gemonteerd hebben ondertussen, maar zonder de speciale motor is dit natuurlijk niet hetzelfde.
De Jota had standaard een open competitie uitlaat waardoor deze natuurlijk niet voor weggebruik gehomologeerd was, het is echter wel zo dat er een Jota ondertussen met een normale SE motor rondrijdt omdat de eigenaar de specifieke karakteristieken van de originele racemotor niet op prijs kon stellen.
Vermits er een speciale motorkap en drukpaneel op de motor gemonteerd waren bij de Jota, was de achteruitkijkspiegel binnenin niet echt nuttig meer en werd dan ook maar volledig weggelaten.

  Thumbnail

Thumbnail

footer