Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Diablo VT

MotorV12 5707 cc
Vermogen525 pk bij 7000 omwentelingen
Topsnelheid328 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u4,1 sec
 
Bouwjaar1993 - 1998
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallenonbekend
 
Afmetingen (LxBxH)446 x 204 x 110 cm
Gewicht1625 Kg


Drie jaar nadat de Diablo voorgesteld was, werd de VT getoond, het Viscous Traction systeem kon maximum 25 percent van het vermogen op de voorwielen overbrengen als de achterwielen hun grip verloren.

Samen met de VT werden ook enkele aanpassingen ingevoerd, een vernieuwd, kleiner dashboard en een sterk verbeterde airconditioning systeem binnenin de wagen, terwijl een volledig instelbare ophanging ervoor zorgde dat de Diablo verlaagd kon worden bij hoge snelheden en voor gebruik in de stad kon de bodemvrijheid verhoogd worden.

Aan de buitenkant werden ook enkele details aangepast, de luchtinlaten in de voorspoiler werden groter, terwijl ook de inlaten voor de achterwielen iets vergroot werden. Vanaf de introductie van de VT werden ook de buitenspiegels in koetswerkkleur afgewerkt.
Een herprogrammatie van het electronische motorbeheer zorgde ervoor dat de geluidsproductie verlaagd kon worden, de massieve V12 motor zat vanaf nu in een Carbon Fiber omhulsel en een afdekking was over de luchtverdeler gemonteerd waardoor het zicht onder de motorkap er een stuk opgeruimder uitzag.

Door het speciale VT systeem was deze nieuwe Diablo een stuk gemakkelijker te besturen, de VT had een uiterst neutrale wegligging terwijl de achterwiel aangedreven versie de neiging van overstuur kon vertonen als er tegen de grenzen van de wegligging gereden werd.

  Thumbnail

Thumbnail

footer