Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Espada Series III

MotorV12 3929 cc
Vermogen350 pk bij 7500 omwentelingen
Topsnelheid250 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u6,6 sec
 
Bouwjaar1972 - 1978
TypeTweedeurs coupe, vierzitter
Aantallen456
 
Afmetingen (LxBxH)473 x 186 x 119 cm
Gewicht1635 Kg


Tijdens de Auto Show van 1972 in Turijn was de volgende evolutie van de Espada te zien, het interieur werd nogmaals door Bertone hertekend, met een naar de bestuurder toe gebogen dashboard met houtinleg, stuurbekrachtiging en airconditioning werden nu standard op de Series III.
Aan de buitenzijde was een vernieuwde grille te vinden vooraan en nieuwe achterlichten, maar ook onder het koetswerk waren veranderingen doorgevoerd, een vernieuwde ophanging en andere schijfremmen terwijl vanaf 1974 een automatische versnellingsbak besteld kon worden.

Alle Espada's die na 1976 gebouwd werden kregen de grotere zwarte bumpers die eerst alleen op de wagens voor de Amerikaanse markt gebruikt werden, sommige noemen dit de Series IV maar officieel zijn dit nog altijd Series III modellen.
De Espada Series III bleef zes jaar in productie, maar toch werden er minder van verkocht dan van de Series II, slechts 456 wagens waardoor de hele Espada productie op een totaal van 1217 auto's kwam na tien jaar.

Als je nagaat dat elke Espada momenteel meer dan 20 jaar oud is zien de meeste er nog steeds heel goed en aktueel uit. Tijdens de jaren Zeventig had Bertone zelfs een vierdeurs Espada getekend, jammer genoeg is deze nooit als prototype of als productiemodel uitgevoerd.
Nadat Automobili Lamborghini SpA beslist had om de Espada productie stop te zetten zijn ze nooit teruggekeerd naar dit marktsegment, een snelle comfortabele vierzitter tweedeurs is nog steeds een aktueel concept ...

  Thumbnail

Thumbnail

footer