Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Estoque Concept

Motoronbekend
Vermogenonbekend
Topsnelheidonbekend
Acceleratie 0-100 Km/uonbekend
 
Bouwjaar2008
TypeVierdeurs sedan, vierzitter
AantallenConcept prototype
 
Afmetingen (LxBxH)onbekend
Gewichtonbekend


Dit jaar was Lamborghini een van de top attracties tijdens de Mondiale de l'Automobile in Parijs omdat een totaal nieuwe wagen voorgesteld zou worden aan het publiek ... het werd een schitterende vierdeur concept car die Estoque genoemd werd, naar het korte zwaard dat tijdens het stierengevecht gebruikt wordt.

De wagen heeft een zeer lage en brede lijn, met een uitgesproken verbreding over de massieve achterwielen in 23 inch, terwijl de voorwielen het met 22 inch moeten stellen, het algemene ontwerp bevat enkele Lamborghini handelsmerken zoals de schitterende voorspoiler met duidelijke invloeden van de spoiler die op de Reventon gebruikt werd, maar ook de Y-vorm voor de achterlichten werd al gezien op deze ultieme superwagen.

Verder zijn er enkele schitterende details, zoals de twee centraal geplaatste uitlaten achteraan, de zeshoekige tanktop met invloeden van de Marzal en de machtig mooie luchtuitlaten aan de zijkant, net achter de voorwielen, deze omvatten de knipperlichten en een Italiaanse vlag.

Binnen werden de vier sportstoelen met het beste Italiaanse, wit leder overtrokken terwijl het dashboard en het stuur een grijstint gebruiken om reflecties in de voorruit tot een minimum te herleiden, verder zijn de uit de Reventon gekende LCD schermen terug aanwezig terwijl de gelukkige passagiers op de achterbank een volledig multimedia systeem voorgeschoteld krijgen. Voor de bestuurder is er natuurlijk ook een scherm, waarop naar keuze het beeld van de achteruitkijkspiegels weergegeven kan worden, vermits beide spiegels een kleine camera bevatten.

Een motor was nog niet gemonteerd in dit concept, maar er werd gesproken over een versie van de V10 unit die in de LP560-4 gebruikt wordt, maar ook een hybride versie en zelfs een performante diesel variant behoort tot de mogelijkheden ... maar we zullen nog even moeten afwachten, een eventuele productie versie zal pas tegen 2012 beschikbaar zijn.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer