Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Gallardo Superleggera

MotorV10 4961 cc
Vermogen530 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheid309 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,8 sec
 
Bouwjaar2007
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallenonbekend
 
Afmetingen (LxBxH)430 x 190 x 116 cm
Gewicht1330 Kg


De 2007 editie van de Geneva Auto Show heeft zoals elk jaar weer een nieuwe model uit de Lamborghini stal tentoon gesteld, deze keer werd het een speciale versie van de bekende Gallardo V10, de Superleggera ... een lichtgewicht versie van het meest succesvolle model gemaakt in Sant'Agata.

De Superleggera versie is meer dan 100 kg lichter dan de normale Gallardo, en met een motor die nu 530 PK bezit geeft dit betere cijfers op de baan, de sprint naar 100 Km/u werd teruggebracht naar 3,8 seconden, misschien een academische waarde, maar eenmaal je met de Superleggera gereden hebt wordt duidelijk dat dit echt wel een totaal andere wagen is dan de standaard Gallardo.

Aan de buitenkant vallen onmiddellijk de speciale velgen op, samen met verschillende onderdelen in Carbon Fiber, een optionele achtervleugel en een motorkap met plexi afdekking over de motor zorgen voor een heel speciale, race stijl ... versterkt door een speciale scripting op de deuren en het feit dat deze nieuwe Gallardo slechts in vier kleuren beschikbaar is, geel, oranje, grijs en zwart.

Ook binnenin wordt de race sfeer opgeroepen, met speciale lichtgewicht stoelen die voorzien werden van alcantara in plaats van leder, de volledige deurbekleding is vervangen door een Carbon 'schelp' en om de deur dicht te trekken werden lussen gemonteerd ... de electrische vensters en de airconditioning werd echter wel behouden, kwestie van toch nog een beetje comfort te hebben in een Lamborghini Gallardo die zowat 20% duurder zal zijn dan de standaard V10 stier.

Op dit moment is er nog geen sprake van een Gallardo Superleggera Spyder, maar als je een dichte versie wel ziet zitten zou ik mijn bestelling snel plaatsen, Automobili Lamborghini SpA wil de productie van de Gallardo Superleggera beperken ten opzichte van de 'normale' versie ... een wachttijd van zowat 12 maanden is dus meer dan normaal voor een Lamborghini.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer