Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Jalpa

MotorV8 3485 cc
Vermogen255 pk bij 7000 omwentelingen
Topsnelheid234 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u6,0 sec
 
Bouwjaar1981 - 1988
TypeTweedeurs targa, tweezitter
Aantallen410
 
Afmetingen (LxBxH)433 x 188 x 114 cm
Gewicht1510 Kg


In 1981 besliste Automobili Lamborghini SpA om de open V8 formule nog eens te proberen, op de Auto Show in Geneve van dat jaar werd de nieuwe Jalpa voorgesteld, hij was misschien niet zo spectaculair als de hoekige Silhouette welke de Jalpa opvolgde, maar dit was dan ook een modernere auto.

De eerste modellen hadden een zwarte motorkap en luchtinlaten achteraan, maar later werden deze mee gespoten met de rest van de wagen, ook de achterlichten die eerst van de Silhouette gebruikt werden zouden vervangen worden door ronde lichten. Een andere verbetering was het gebruik van een nieuwe 3,5 liter motor waardoor de Jalpa meer dan genoeg vermogen had, iets wat door de nieuwe 16 duimsvelgen zeker welkom was.

Dit laatste V8 model werd eindelijk een redelijk succes, tijdens de zes jaar dat de Jalpa gebouwd werd zijn er in totaal 410 van verkocht, waarschijnlijk heeft het feit dat de Jalpa officieel in de Verenigde Staten kon ingevoerd worden aan dit aantal meegeholpen. Onthou dat iedereen een Countach of een Diablo herkent, maar het aantal mensen dat een Jalpa kan herkennen is veel kleiner, niet iedereen is vertrouwd met elk model dat Lamborghini ooit gebouwd heeft, en als je een Jalpa op een normale manier onderhoud is dit een heel betrouwbare wagen die dagelijks gereden kan worden.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer