Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Countach LP400

MotorV12 3929 cc
Vermogen375 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheid316 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u5,6 sec
 
Bouwjaar1974 - 1978
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen150
 
Afmetingen (LxBxH)414 x 189 x 107 cm
Gewicht1065 Kg


Toen de Countach voor het eerste tentoongesteld werd tegen het einde van de jaren zeventig veroorzaakte deze wagen hevige reacties, hier werd een zeer uitzonderlijke auto getoond met grote deuren die omhoog openden en luchtinlaten verspreid over heel de wagen, het leek wel of de Countach uit de toekomst kwam in plaats van uit ItaliŽ.

De Countach werd reeds op de Auto Show van Geneve in 1973 voorgesteld, maar toch werd de eerste produktiewagen pas op 11 april 1974 geleverd aan een klant in Milaan. De ondertussen bekende 4 liter motor was nu in de lengterichting gemonteerd in een ingewikkeld buizenchassis en de Countach presteerde naargelang zijn uitzicht. Dubbele koplampen werden met electrische motors omhooggeklapt als ze in gebruik waren terwijl binnen in de Countach twee kuipzetels gescheiden werden door een vrij brede tunnel met de versnellingshendel.
In- of uitstappen was niet echt een plezier met een Countach, alhoewel, maar toch bleef deze nieuwe Lamborghini vrij krap voor iets langere mensen, trouwens het is zeker aan te raden om een vrouwelijke passagier te overtuigen om geen al te korte rok aan te trekken, de Countach heeft op zich al een enorme aantrekkingskracht, maar als zij uitstapt zullen er waarschijnlijk nog meer mensen zich verdringen rond de wagen.

Vandaag wordt de Countach als een echt verzamelobject aanzien, de latere modellen kregen brede wielkasten en grote vleugels, maar deze vroege modellen hadden al die dingen niet nodig om er fantastisch uit te zien, deze wagens zijn nu meer dan 20 jaar oud en toch is de Countach nog net zo futuristisch als in de jaren zeventig, een echt kunstwerk van Bertone.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer