Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera

MotorV10 5204 cc
Vermogen570 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheid325 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,4 sec
 
Bouwjaar2010
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallenonbekend
 
Afmetingen (LxBxH)439 x 190 x 116 cm
Gewicht1340 Kg


De Lamborghini Gallardo LP560-4 is op zich al een zeer indrukwekkende wagen, en ondertussen is er ook een Spyder versie van uitgekomen, net waar de markt op zat te wachten ... maar Automobili Lamborghini had nog een versie achter de hand ... en die werd op de Geneva show getoond in 2010 : de LP570-4 Superleggera editie.

Opnieuw een lichtgewicht versie van de Gallardo, en ditmaal ziet hij er zowaar nog indrukwekkender uit dan de original Superleggera uit 2007 ... let even op die speciale, matzwarte bumper vooraan die nog lager is dan de originele uitvoering ... best een beetje opletten bij drempels en opritten denk ik dan.

Er zijn terug speciale 'Superleggera' velgen aan te pas gekomen, een speciaale motorkap waar bij deze groene perswagen een optionele achtervleugel gemonteerd werd, ook is er weer een carbon fiber onderbumper gemonteerd waar vier donkere uitlaten door steken ... en natuurlijk een speciale sticker op de deuren met Superleggera script ... wat zou je anders verwachten ?

Ook binnenin wordt de race sfeer opgeroepen, met speciale lichtgewicht stoelen die voorzien werden van alcantara in plaats van leder, de volledige deurbekleding is vervangen door een Carbon 'schelp' en om de deur dicht te trekken werden lussen gemonteerd ... de electrische vensters en de airconditioning werd echter wel behouden, en als je die vierpunts gordels en sportzetels niet helemaal ziet zitten kan je als optie toch voor de standaard 'comfort' zetels kiezen ... alhoewel ik comfort hier toch met een korreltje zout zou nemen ....

De Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera is maar in een zeer beperkt aantal kleuren te bestellen ... maar eigenlijk is dit Verde Ithaca toch DE kleur die je moet hebben ... lekker aggressief ! Heb je toch liever een iets ander kleurtje kan je ook voor geel, oranje, grijs, zwart of wit gaan.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer