Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Aventador LP700-4

MotorV12 6498 cc
Vermogen700 pk bij 8250 omwentelingen
Topsnelheid350 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u2,9 sec
 
Bouwjaar2011 - ...
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallennvt
 
Afmetingen (LxBxH)4780 x 2030 x 1136 mm
Gewicht1575 Kg


Het heeft een tijdje geduurd, maar uiteindelijk is de opvolger van de ondertussen klassieke Murciélago officieel aan het publiek getoond tijdens de 2011 editie van het auto salon in Geneva ... de Lamborghini Aventador LP700-4.

Zoals gewoonlijk staat de LP voor de positie van de, voor dit model volledig vernieuwde, V12 motor en de 700 voor het aantal paardekrachten er voorhanden zijn op de 4 wielen ... wat ook de '4' verklaart.

De Aventador, de naam van een stier hoe kan het ook anders, is een totaal nieuwe Lamborghini, rond een monocoque van Carbon worden aluminium dragers gemonteerd voor de ophanging en de motor, machtige 19 duim velgen voor en maar liefst 20 duim velgen achteraan zorgen ervoor dat al deze rauwe kracht ook op de baan overgebracht kan worden.

De omhoog openende deuren zijn nog steeds van de partij, maar op deze nieuwe Bull gaan ze iets naar buiten toe om het instappen te verbeteren, en ook in de wagen zelf is er meer ruimte voorzien, de ergonomie is met grote stappen vooruit gegaan tegenover het vorige model en al de knoppen en hendels zien er gewoon beter uit, en in de meeste gevallen speciaal voor deze Lamborghini ontworpen.

De ontwikkelings fase van de Aventador heeft veel tijd in beslag genomen, en er waren reeds verschillende min of meer 'bedekte' modellen gefotografeerd ... maar er gaat niets boven deze wagen in het echt te bewonderen, dit is terug een volbloed Lamborghini, een stier uit het beste hout gesneden !

De eerste wagens zullen eind 2011 pas geleverd worden aan hun nieuwe eigenaars, de eerste showroom modellen zullen waarschijnlijk tegen de zomer van 2011 wel al te bewonderen zijn ...

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer