Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Murciélago LP640

MotorV12 6496 cc
Vermogen640 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheidmeer dan 330 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,4 sec
 
Bouwjaar2006 -
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallenin productie
 
Afmetingen (LxBxH)461 x 206 x 114 cm
Gewicht1665 Kg


Tijdens het Autosalon van Genève in 2006 zal de nieuwste telg uit de Lamborghini stal voorgesteld worden aan het grote publiek ... de Murciélago LP640, waar de LP staat voor de plaatsing van de motor (net zoals bij de Countach LP-versies trouwens) en 640 voor het totaal aan paarden die staan te trappelen onder de schitterende motorkap, die in optie zelfs volledig doorzichtig kan geleverd worden.

De LP640 versie werd zowat volledig hertekend, en het mag gezegd worden ... de schitterende lijnen van de originele Murciélago werden zelfs nog verbeterd, het resultaat is bijzonder indrukwekkend, en met de nieuwe velgen 'staat' deze Lamborghini er zonder twijfel ... het feit dat dit wel degelijk de superwagen van deze eeuw is werd nog maar eens bevestigd.

Een LP640 herken je onmiddellijk naast de 'normale' 6,2 liter versie, de nieuwe voorspoiler ziet er zeer agressief uit terwijl de luchtuitlaten aan de zijkanten vergroot werden om de oliekoeler van frisse lucht te voorzien, ook de achterbumper werd aangepast en een gigantische uitlaat vervangt de dubbele uitlaat van de originele Murciélago.
Voor de LP640 versie zijn er ook nieuwe velgen voorhanden, een mooi monoblock ontwerp in 18 inch (nog steeds geen 19 inch zoals op de Gallardo) wat de agressieve lijnen nog versterkt.

Ook binnenin merk je meteen de verschillen, een high end Kenwood installatie met GPS is mogelijk en de bekleding in leder of alcantara kan afgewerkt worden met een schitterend 'ruitvormig' stiksel dat door Lamborghini 'Q-Citura' genoemd wordt, bijzonder mooi en dit versterkt onmiddellijk de supersportieve indruk van de wagen.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer