Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Murciélago LP640 Roadster

MotorV12 6496 cc
Vermogen640 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheidmeer dan 330 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,4 sec
 
Bouwjaar2006 -
TypeTweedeurs cabriolet, tweezitter
Aantallenin productie
 
Afmetingen (LxBxH)458 x 205 x 113 cm
Gewicht1665 Kg


Na de introductie van de machtige Murciélago LP640 was het slechts een kwestie van tijd voordat deze nieuwe superwagen ook zijn dak zou verliezen en in Roadster vorm beschikbaar zou zijn ...

Eind 2006, tijdens de Auto Show in Los Angeles werd officieel de LP640 Roadster voorgesteld aan het publiek, en dit bleek weer een schot in de roos te zijn, de wagen ziet er niet alleen schitterend uit, hij rijdt ook formidabel, alleen een beetje jammer dat er aan het 'dakje' niets veranderd werd ten opzichte van de vorige V12 Roadster, het blijft een beetje behelpen.

Maar dit neemt niet weg dat de Murciélago LP640 Roadster productie voor 2007 op enkele weken tijd volledig uitverkocht werd, wachttijden voor deze nieuwe exoot lopen snel op tot 12 maanden en meer.

Nu hoor ik sommige al denken : "waarom 640 pk in een wagen zonder dak ?" ... het antwoord is simpel, neem het stuur van deze wagen en U zal snel overtuigd zijn ! Deze stier heeft een fenomenaal koppel en vermogen in overvloedt, daarom is het wel aan te raden om een beetje ervaring te hebben met dit soort wagens, het is geen BMW of Mercedes met honderden pk's ... dit is een volbloed superwagen met niet minder dan 640 pk op enkele cm's achter je rug ... een beetje respect kan dus wonderen doen om het bloedmooie koetswerk heel te houden.

Het kan zonder meer gesteld worden dat dit nieuwe vlagschip uit de Lamborghini stal een referentie op zijn gebied is, zowel de coupé als deze Roadster zijn productiewagens met een vermogen en rijgedrag dat men meestal slechts bij gelimiteerde straatversies van echte racewagens tegenkomt ... de optionele e-Gear zorgt er zelfs voor dat de wagen heel soepel rijdt.

Nederland heeft nu misschien niet het meest aangewezen klimaat om voor de Roadster te opteren, maar dit is echt wel een kunstwerk op vier wielen, en zeker de moeite waard om te overwegen ...

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer