Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Reventón

MotorV12 6496 cc
Vermogen650 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheid340 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,4 sec
 
Bouwjaar2007 - 2008
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallengelimiteerd tot 20 stuks
 
Afmetingen (LxBxH)470 x 206 x 114 cm
Gewicht1665 Kg


De geruchten gingen rond als hete broodjes gedurende de zomermaanden van 2007, er stond iets belangrijks te gebeuren op de 2007 editie van de IAA in Frankfurt, maar niemand liet iets los, dus begon iedereen zijn ideetjes los te laten, misschien een Murcielago Superleggera of iets dergelijks, maar toen de deuren in Frankfurt openden werd uiteindelijk de Reventón aan het publiek voorgesteld ... de ultieme Lamborghini !

Dit was een Lamborghini zoals nog niemand gezien had, op enkele kopers na natuurlijk, want de 20 stuks die gebouwd zouden worden waren stuk voor stuk reeds verkocht in september, dus zelfs als je het nodige geld zou hebben had je al pech toen de wagen voor het eerst tentoon gesteld werd.
En geld was nodig, de prijs was een slordige 1 miljoen Euro, het voorschot alleen was al voldoende om de Murcielago te kopen trouwens, en toch was er geen gebrek aan intress voor de wagen, er was zelfs even sprake dat er extra exemplaren zouden gebouwd worden, maar Stephan Winkelmann besliste om dit niet te doen, en zo de ultieme exlussiviteit van deze wagen te waarborgen.

Een superwagen zoals de wereld nog maar zelden gezien had, de Reventón werd algemeen aanzien als een opnieuw aangekleede Murcielago, maar niets was minder waar, dit was een echt gevechtsvliegtuig voor de openbare weg, met een veel rauwer rijgedrag dan de LP640 waarop hij gebasseerd was, een exoot in zijn eigen klasse !

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer