Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Sesto Elemento

MotorV10 5204 cc
Vermogen570 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheid+300 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u2,5 sec
 
Bouwjaar2010
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen1
 
Afmetingen (LxBxH)onbekend
Gewicht-1000 Kg


Iedereen keek vol spanning uit naar de 2010 Paris Motor Show, in de verwachting dat er een nieuw model voorgesteld zou worden, twee jaar vroeger stond hier namelijk de schitterende Estoque te pronken ... maar het bleek weer eens iets totaal onverwacht te worden in Parijs.

Automobili Lamborghini SpA had iets heel speciaal voorbereid deze keer ... een super concept, de Sesto Elemento. Een lichtgewicht super wagen die bijna volledig uit carbon gemaakt was, en bijgevolg nog geen 1000kg weeft ... trouwens Sesto Elemento verwijst naar het zesde element op de tabel van Mendeljev : carbon.

Heel de buitenkant van deze bijzondere wagen bestaat uit slechts vier onderdelen : zijnde twee deuren, de volledige voorkant en de volledige achterkant ... en allemaal in carbon fiber gemaakt, minimalisme ten top, en het ziet er nog eens uitermate indrukwekkend uit ook met die details in rood.

Natuurlijk kan je in zo'n speciaal ontwerp geen normale stoelen kwijt, dus zijn de zetels gewoon mee in carbon gemaakt en vormen ze één geheel met het chassis. Om toch een beetje comfort te hebben zijn er kussens op het onderstel gemonteerd, en het stuur en de pedalen kunnen verplaatst worden om de bestuurder toch een goede positie te laten vinden.

In Parijs werd verteld dat dit een uniek model was, enkel en alleen ontworpen om het gebruik van carbon op een Lamborghini verder te testen ... maar ondertussen heeft Stephan Winkelmann toch aangegeven dat er een zeer beperkte oplage van gebouwd zal worden ... maar enkel voor circuit gebruik, de Sesto Elemento wordt niet toegelaten op de openbare weg.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer