Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Silhouette

MotorV8 2996 cc
Vermogen260 pk bij 7500 omwentelingen
Topsnelheid260 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u6,5 sec
 
Bouwjaar1976 - 1979
TypeTweedeurs targa, tweezitter
Aantallen52
 
Afmetingen (LxBxH)432 x 188 x 112 cm
Gewicht1240 Kg


De Urraco werd niet echt het volumeproduct waar Automobili Lamborghini SpA op gehoopt had, er werd dan ook beslist om een nieuw model uit te brengen, maar eind de jaren Zeventig was geld een probleem geworden, dus werd de Urraco slechts hertekend tot de Silhouette.

De Silhouette was een vrij goed idee, een verwijderbaar dakpaneel bood open rijden gecombineerd met de ervaring achter het stuur van een echte Lamborghini te zitten, zo'n wagen zou goed moeten verkopen, maar jammer genoeg kon de Silhouette niet officieel in de Verenigde Staten ingevoerd worden wat waarschijnlijk de grootste markt voor dit type wagens was.
Het uitzicht van de Silhouette was prachtig, met mooie Bravo velgen die achteraan vrij breed waren, een diepe voorspoiler en hoekige wielkastverbredingen, sommige wagens hebben momenteel zelfs een grote achtervleugel die later gemonteerd werd.

Het is dan ook jammer dat de Silhouette slechts twee jaar in productie geweest is, tijdens die twee jaar werden er 52 van verkocht waar er momenteel nog maar maximaal 31 van overblijven, maar het bewijs dat een open Lamborghini een goed idee was bleek door het feit dat enkele jaren later de Jalpa werd voorgesteld.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer