Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale

MotorV10 5204 cc
Vermogen570 pk bij 8000 omwentelingen
Topsnelheid320 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u3,4 sec
 
Bouwjaar2011
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallenonbekend
 
Afmetingen (LxBxH)439 x 190 116 cm
Gewicht1340 Kg


Net zoals de vorige keren wist Automobili Lamborghini SpA ons weer eens totaal te verrassen op de IAA Frankfurt dit jaar, we kregen geen productie versie van de Sesto Elemento of de Estoque te zien, maar een nieuwe versie van de ondertussen legendarische Gallardo ... een Super Trofeo Stradale.

Inderdaad, U leest het goed, een straatversie van de machtige Blancpain Super Trofeo race wagen, met de gekende motorkap en imense achtervleugel die we ook op het circuit te zien krijgen, de motorkap heeft zelfs de speciale 'quick release' hendels meegekregen ... het echte race gevoel op de openbare weg, wat wil je nog meer ?

De wagen op de stand in Frankfurt kreeg een nieuw kleurtje over zich heen, Rosso Mars genoemd, en na vele jaren afwezigheid staat er nu terug een echte rode tint op de lijst, die was vroeger alleen op speciale aanvraag beschikbaar, op de Super Trofeo Stradale kan je trouwens alleen kiezen tussen dit rood en het gekende wit ... maar niet, het zwarte dak is trouwens een optie, maar ik zou die toch zeker aanvinken op de bestelbon hoor.

Verder is dit eigenlijk een Gallardo LP570-4 Superleggera met een race overall aan, dus er niet meer vermogen beschikbaar, enkel de looks en de kleur zijn specifiek voor dit model, en eigenlijk is dat prima, rood staat de Gallardo perfect als je het mij vraagt.
  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer