Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Urus concept

Motoronbekend
Vermogenonbekend
Topsnelheidonbekend
Acceleratie 0-100 Km/uonbekend
 
Bouwjaar2012
TypeVierdeurs terreinwagen, vierzitter
Aantallen1
 
Afmetingen (LxBxH)onbekend
Gewichtonbekend


We kennen allemaal nog de indrukwekkende LM002 denk ik, en er zijn genoeg potentiele klanten voor een nieuwe, luxe, supersnelle terreinwagen tegenwoordig, kijk maar naar de Porsche Cayenne, de Maserati Kubang en recent nog de Bentley EXP 9F ... dus het marktpotentieel is er, en net daarom komt Lamborghini nu met de nieuwe Urus op de proppen, in Beijing nog wel.

Nu het feit dat Lamborghini de Urus in Beijing voorgesteld wordt is niet zo verwonderlijk als je even kijkt op welke markte een dergelijke wagen het meest verkocht zal worden ... yep in China natuurlijk. De wegen in sommige delen van de wereld zijn niet altijd geschikt om met een Aventador rond te rijden, er zijn ondertussen klanten in landen zoals India en China die een onmetelijke rijkdom vergaard hebben, en zij kopen wel een Aventador of iets dergelijk, maar niet om dagelijks mee rond te rijden, dan is een SUV veel beter ... en waarom dan ook niet bij Lamborghini aankloppen ?

De Lamborghini Urus is nog maar eens in een mooie, rode tint afgewerkt, blijkbaar zijn ze bij Lamborghini helemaal weg van Rosso tegenwoordig, de laatste drie modellen werden in deze kleur voorgesteld (Super Trofeo Stradale, Aventador Jota en nu dus de Urus), en je moet toch toegeven dat hij er indrukwekkend uitziet in dit kleurtje, zeker als je de binnenkant bekijkt met zijn lichte kleuren in combinatie met, best wel veel carbon fiber ... en het nieuwe Carbon Skin, een bekleding uit carbon waar Lamborghini een patent op heeft.

Gaan we binnenkort deze Urus kunnen bestellen ? Niet echt, dit is nog steeds een concept, en volgens Dhr Winkelmann is er nog steeds niet beslist of ze nu de Estoque of de Urus gaan bouwen ... het zal nog even afwachten worden, maar wat Stephan Winkelmann wel wou bevestigen is het feit dat er zeker een derde model in het gamma komt, en dit zeer binnenkort.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer