Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lamborghini Veneno LP750-4

MotorV12 6498 cc
Vermogen750 pk
Topsnelheid355 km/u
Acceleratie 0-100 Km/u2,8 sec
 
Bouwjaar2013
TypeTweedeurs coupe, tweezitter
Aantallen4
 
Afmetingen (LxBxH)nvt
Gewicht1450 Kg


Voor de 2013 editie van de wereldberoemde Geneva Auto Show was de spanning weer te snijden bij de Lamborghini fanaten, er werd weer heftig gespeculeerd over een mogelijke Gallardo opvolger ... tot er in een interview een vreemde omschrijving 'onthuld' werd, er zou een speciale Lamborghini getoond worden, met twee stoelen en een V12.

Onmiddellijk werd aan een GT gedacht, een soort tweedeurs Estoque ... maar niets was minder waar ... Automobili Lamborghini SpA toonde de meest indrukwekkende wagen ooit ... de snelste ... en de duurste.

De Lamborghini Veneno lijkt meer op een racewagen dan op een straatwagen, maar toch zijn de 750 paardekrachten volledig legaal op de openbare weg te gebruiken ... maar er was wel een addertje onder het gras ...

Er worden maar drie exemplaren van de Veneno te koop aangeboden, en zoals gewoonlijk wanneer het publiek de wagen te zien kreeg waren ze alledrie al verkocht ... voor 3 miljoen Euro zonder taksen.

Dus de Lamborghini Veneno ziet er niet alleen bijzonder uit, hij kost ook een klein fortuin er er zullen er maar drie van op de baan komen ... exclusiviteit ten top ditmaal.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer