Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Auto Italia 2012

6 / 7 oktober 2012 - Euretco Houten

Vorig jaar werd Auto-Italia pas eind november georganizeerd, maar in 2012 was oktober terug het moment om naar Houten te komen en het beste en mooiste wat Italië te bieden heeft te bewonderen.

Zowel binnen in de Euretco hallen als buiten op de parkings kon je de meest uiteenlopende Italiaanse bolides bekijken van merken zoals Fiat, Maserati, Ferrari ... en natuurlijk Lamborghini

De Lamborghini Club Nederland is natuurlijk vaste klant tijdens dit event, en wederom was er heel wat speciaals te zien op de club stand ... om te beginnen een zilver kleurige Diablo uit de jaren negentig ... deze wagen is ondertussen meer dan tien jaar oud, en toch zag hij eruit alsof hij net afgeleverd was, een echte duivel waarvan de looks nooit ouder worden.

'Center stage' werd ditmaal door een nogal aparte Lamborghini Gallardo ingenomen ... deze zwarte V10 was omgebouwd tot een echte rallywagen, met witte lichtgewicht velgen en een hoge, volledig instelbare achtervleugel ... en voorzien van de nodige stickers zodat hij echt wel opvalt.

Zoals jullie weten staan er meestal drie wagens op de Lamborghini Club stand, en ditmaal was de laatste plaats ingenomen door een knalrode Lamborghini Espada ... en ja, dit is een rasechte Lamborghini. Met al het geweld van de V12 superwagens zoals de Miura, Countach, Diablo of Murcielago zouden we al snel vergeten dat de oorspronkelijke bedoeling van wijlen Ferruccio Lamborghini het bouwen van GT wagens was, comfortabel en voorzien van een krachtige V12 ... en de Espada pastte perfekt in deze filosofie ... deze vier zits Lamborghini werd niet voor niets de Italiaanse Rolls Royce genoemd.

En toch was er enkele meters verder een Raging Bull die nog meer aandacht trok, en dit zeker van de iets jongere generatie auto liefhebbers ... wat dacht je van een Lamborghini Murciélago LP670-4 Super Veloce ? Er zijn hier slechts 350 exemplaren van gemaakt, en deze mat zwarte stier zag er niet alleen indrukwekkend uit met zijn Reiter Engineering racespoiler achterop ... hij klinkt ook indrukwekkend. De originele uitlaat werd vervangen door een Reiter race systeem, een beetje luid ... maar het klinkt als muziek in onze oren, jammer dat hij binnen niet gestart mocht worden natuurlijk, ik ben zeker dat de ruiten het even heel moeilijk zouden krijgen ...

Naast deze zwarte super stier stonden twee Diablo modellen die enige discussie konden opstarten ... de zilveren Diablo was namelijk een 1999 model met vaste koplampen terwijl de zwarte Diablo een vroeger model was met de klassieke opklapbare pods ... dezelfde wagen aan de basis, maar toch een wereld van verschil, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant ... en niet iedereen wist wat hiervan te denken.

En het feest ging buiten gewoon door, op de parking konden we een donker rode metallic Lamborghini Gallardo Spyder zien verschijnen, maar ook nog een extra Diablo in zilver metallic ... en toch moeten we toegeven dat de kers op de taart buiten een prachtige Murciélago Roadster was ... afgeleverd in een schitterend gele kleur in combinatie met een donkere bekleding en zwarte velgen die gele remklauwen trachten te verbergen ... een mooiere combinatie lijkt ons moeilijk te vinden.

AUTO-ITALIA 2012 was terug een enorm success, de mooiste wagens ooit gemaakt en een sfeer die niet stuk kan ... een evenement om niet te missen dus !

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer