Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Auto-Moto-Italia 2008

1 en 2 november 2008 - Euretco Expocenter Houten

Elk jaar rond deze periode organiseert Martin de Vries promotions een van de grootste Italiaanse auto en motor events in Nederland, Auto-Moto-Italia is over de jaren uitgegroeid tot een groot evenement waar eigenaars en liefhebbers van Italiaanse schonen op wielen hun hartje kunnen ophalen.

Je vindt er onder andere talrijke stands met onderdelen, sommige uiterst zeldzaam, waar je net dat laatste stukje wat nog ontbrak om je restauratie project af te werken kan terugvinden, of in kontakt kan komen met mensen die het kunnen lokaliseren voor je. Of je zoekt nog een originele fabrieks brochure van je wagen, ook die zijn in talrijke aantallen te vinden in Houten tijdens dit weekeinde, terwijl een schaalmoddel nog net binnen de financiele mogelijkheden ligt, want naast een mooie verzameling klassieke Alfa's, Fiats en andere Italiaanse wagens ontbreken natuurlijk de exoten ook niet tijdens dit evenement, Ferrari, Maserati en Lamborghini zijn natuurlijk aanwezig, en vooral van deze laatste waren er enkele heel speciale wagens naar Houten afgezakt.

Op de Lamborghini Club Nederland stand stonden drie schitterende wagens, en wat nog mooier was, ze waren afgewerkt in de kleuren van de Italiaanse vlag, een groene Gallado Spyder, een witte Murcielago Roadster en een rode Jalpa ... alle drie 'open' Lamborghini's. Zo'n groene Spyder is op zich al heel speciaal, maar een blik op de binnenbekleding maakte hem nog niet iets beter, de zetels waren afgewerkt met een groene bies, een heel mooi detail.
Naast deze 'groene' jongen stond zijn grote broer, de machtige V12 Murcielago Roadster, ditmaal in parelmoer wit metallic met een zwart lederen binnenbekleding met het schitterende Q-Citura stiksel en verschillende delen in glanzend carbon fiber afgewerkt, zet de deuren van deze Stier open en het publiek staat drie rijen dik rond de stand !

De rode Jalpa die de 'vlag' kompleet maakt was binnenin ook voorzien van zwart leder, en je moet toegeven dat deze drie glanzende bolides aan grote aantrekkingskracht hadden op de duizenden bezoekers in Houten, maar er was nog meer te zien.

Naast de Lamborghini Club Nederland stand stonden nog vier wagens uit Sant'Agata te schitteren, om te beginnen een zilver metallic Diablo van de eerste reeks, naast een machtige Countach 25th Anniversary in een zeldzame, ietwat donkere tint rood, zet daar nog eens een mooie, donkerblauwe Espada Series III en een zilvermetallic 350 GT naast en je krijgt een zeer mooie rij van ondertussen klassieke Lamborghini's te zien.

En het was nog niet gedaan met geweld uit Sant'Agata, in een andere hal stonden nog een mooie, rode Urraco en een nogal speciale gele Diablo tentoon gesteld, maar natuurlijk waren er ook heel mooie andere wagens te bewonderen in Houten, onder andere een Maserati Quattroporte, een Ferrari Testarossa, een zeer zeldzame Daytona race wagen en zelfs een Maserati prototype van de Khamsin in zeer mooie staat en uit Nederland.

Dit jaar was een tribute aan Abarth, en daar stonden heel wat exemplaren in de verschillende hallen op de talrijke bezoekers te wachten, een overzicht van al deze wagens geven is bijna onbegonnen werk, en eigenlijk waren deze wagens nog maar eens een reden om naar Auto-Moto-Italia te komen, als je dit jaar gemist hebt, zorg er dan zeker voor dat je volgend jaar van de partij bent.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Meer foto's

footer