Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Auto Moto d'Italia 2013

19 / 20 oktober 2013 - Autotron Rosmalen

De laatste 12 jaar heb ik zowat elke editie van Auto Moto Italia bezocht in de Euretco hallen in Houten, tot 2012 werd dit indoor event georganiseerd door Martin de Vries Promoties ... in 2013 werd Auto Moto d'Italia voor het eerst door 402 Automotive opgezet (die we al kennen van Viva Italia in Assen en het Nationaal Oldtimer Festival in Zandvoort) ... en de Italiaanse pracht en praal werd dit haar verhuids naar Rosmalen, het Autotron terrein waar het beste uit Italia verzameld werd ... binnen en buiten op de parking.

De opzet in Rosmalen was op zich identiek aan de vorige jaren in Houten, met één groot verschil ... Rosmalen biedt één enorme oppervlakte in een grote hal terwijl Houten uit meerdere, kleinere ruimtes bestond ... in totaal was er meer oppervlakte in Rosmalen te vullen ... wat zonder problemen lukte trouwens.

Boeken, tijdschriften met Italiaanse wagens en motoren waren veelvuldig aanwezig ... maar ook een paar stands met de mooiste modelauto's waren van de partij ... met prijzen voor iedereen, van 1 Euro tot enkele honderden Euro voor de zeldzame, handgemaakte schaalmodellen. Was je nog op zoek naar een onderdeel om je eigen Italiaanse volbloed af te werken dan kan je natuurlijk ook terecht in Rosmalen ... oudere onderdelen die zo goed als onmogelijk te vinden zijn werden hier nog steeds aangeboden.

Maar de meeste aandacht ging toch wel naar de glimmende bolides die tentoon gesteld werden tijdens dit weekeinde ... buiten stonden tientallen Italiaanse wagens bij elkaar geparkeerd, merken zoals Fiat en Alfa Romeo waren uitgebreid aanwezig, maar ook de meer exotische modellen zoals Maserati, Ferrari en natuurlijk Lamborghini mochten niet ontbreken ... en laat deze laatste nu net in 2013 zijn 50ste verjaardag vieren ... Automobili Lamborghini SpA werd in 1963 opgericht en bestaat dus een halve eeuw dit jaar, het ideale moment om enkele van de mijlpalen in de productie te Sant'Agata bij elkaar te zetten op een event zoals Auto Moto d'Italia.

Het is natuurlijk niet haalbaar om van elk model een exemplaar tentoon te stellen, maar de Lamborghini Club Nederland heeft toch weer een zeer indrukwekkende stand opgebouwd voor deze editie. Een klein overzicht van de aanwezige Raging Bulls :

 • de bekende, zwarte 400 GT 2 +2
 • een zeer mooie, zilver metallic Islero 400 GTS
 • een mooie zilver metallic Jarama 400 GT
 • een vroege, rode Series II Espada 400 GTE
 • een perfect gerestaureerde oranje Miura P400 S
 • de Jalpa P350 in het rood
 • de legendarische Countach Quattrovalvole
 • een indrukwekkende donkerblauw/zwarte LM002
 • een zeldzame zilver metallic Diablo VT uit 1999
 • een van de laatste Murcielago LP640 Roadster ooit gebouwd
 • een geweldige oranje metallic Murcielago LP670-4 Super Veloce
 • de zwarte Gallardo rallyauto
 • een baby blauwe Gallardo Spyder
 • een gelimiteerde Gallardo Bicolore afgewerkt in wit

En de bovenstaande lijst omvat dan nog enkel de permament aanwezige Lamborghini die binnen stonden, tijdens een event zoals Auto Moto d'Italia komen er natuurlijk altijd eigenaars met hij wagen opdagen ... en die komen buiten op de parking te staan. Zoals een prachtige, donker rode Gallardo Spyder of de klassieke gele Diablo ... terwijl op zondag een splinternieuwe Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster te bewonderen viel buiten ... afgewerkt in het klassieke wit op zwarte velgen met rode remklauwen, en de bezoekers kwamen niet alleen uit Nederland ... op de parking waren zowel Duitse als Belgische nummperplaten te vinden ... Auto Moto d'Italia is gekend tot ver buiten de landsgrenzen.

Een van de hoogtepunten op Auto Moto d' Italia was wel de fel oranje Lamborghini Miura S uit 1969 op de Club stand, deze wagen had net een drie jaar durende, volledige restauratie achter de rug, het chassis werd versterkt, de carrosserie werd tot op het aluminium geschuurd om dan terug perfect glad te maken voordat het opnieuw gespoten werd. De correcte koplampen, achterlichten en mistlampen werden gemonteerd na een lange zoektocht, terwijl het interieur nu met het fijnste Italiaanse leer overtrokken werd in een combinatie van zwart met fel Arancio Dryope (oranje) ... de wielen en onderste zijpanelen werden afgewerkt in een warme goud metallic tint waardoor deze specifieke Miura S er absoluut adembenemend uitziet... deze Lamborghini won wel netjes de felbegeerde 'Mooiste auto op Auto Moto d'Italia' beker op zondag .

Auto Moto d'Italia werd voor de eerste keer in Rosmalen opgezet ... en het was een succes ... veel bezoekers, geweldige auto's en motorfietsen ... veel Italiaans eten en drinken ... boeken, tijdschriften, onderdelen en schaalmodellen ... alles bij elkaar om er een schitterend weekeinde van te maken.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Meer foto's

footer