Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Tourrit Cochem

29 / 30 juni 2013 - Cochem

Op een nog wat bewolkte zaterdagmorgen mag de stier weer eens van stal. Vroeg op pad, want we worden verwacht in het plaatsje Reuver. Net als vorig jaar heeft ons Clublid Leon ( en zijn vrouw Gonny ) een ritje georganiseerd naar het prachtige plaatsje Cochem te Duitsland.

Bijna in de buurt van Reuver zien we een rode Countach ons naderen.Het is niemand minder dan onze eigen voorzitter van de club; Jent! Gezamenlijk rijden we naar het huis van Leon en komen daar als ťťn van de eerste aan. We schrikken enigszins als we opeens twee motoragenten in het doodlopende straatje naar ons toe zien rijden. We hebben toch niet te hard gereden of iets?
Gelukkig blijkt het onze politie-escorte voor die ochtend te zijn wat Leon "even" heeft geregeld. Wel zo leuk toch?!
Langzaamaan druppelen de overige stiertjes de straat in en wordt er kennis gemaakt met nieuwe gezichten en gekeken naar de pracht van anderen. In totaal dit jaar 8 Lamborghini's, waarvan tweemaal een rode Countach, een gele en een grijze Diablo en dan nog die Gallardo spyders. Een witte, een babyblauwe, een bordeauxrode en een oranje waren vertegenwoordigd. Nog even op de groepsfoto en dan gaan we onderweg naar de brunch met de politie voorop.

Na onze buikjes vol te hebben gegeten rijden we nog door een aantal dorpjes onder politiebegeleiding. Andere merken vervoermiddelen werden tegengehouden en ook een rood stoplicht maakte voor deze dag niets uit. De handgebaren van de agenten waren duidelijk; doorrijden en vooral niet stoppen want wij houden het verkeer wel tegen. Lamborghini was die dag de baas op de weg in Reuver en omstreken! Onder luid getoeter en wat gezwaai als dank hebben we bij de grensovergang helaas afscheid moeten nemen van de agenten.

Ondertussen zijn we dan echt op weg naar Cochem totdat helaas na enige tijd het noodlot toeslaat. We horen een paar knallen en zien opeens een Countach richting vluchtstrook gaan. Het is de Countach van onze eigen organisator Leon die het voor gezien houdt. Gelukkig was echter dit jaar Manny erbij. Voor de meesten onder ons bekend van zijn garagebedrijf in Solingen. De Countach kreeg hij ter plekke helaas niet aan de praat. Daar bleek toch echt iets aan kapot te zijn wat hij niet zo kon maken.
Van Leon kregen we de opdracht om alvast de rit voort te zetten naar het hotel terwijl Manny de aanhangwagen op ging halen bij zijn bedrijf zodat de Countach, al was het op aanhangwagen, toch de rit voort kon zetten.
Bij het hotel konden de stiertjes weer lekker even uitrusten in de onder het hotel gelegen parkeergarage en konden de eigenaren zich even opfrissen om aan tafel te gaan voor het heerlijk uitgebreide diner. Na het dessert moesten we weer snel van tafel want om kwart over acht moesten we aan de overkant van de rivier zijn om aan boord te gaan van de partyboot "wappen von cochem". Tijdens de tocht lekker een pilsje, wijntje of frisje, gezellige livemuziek waar jong en oud op meedanst en natuurlijk het zeer prachtige uitzicht wat Cochem te bieden heeft. Na het feesten op de boot nog even een gezellig kroegje in en dan "het koffer in".

De volgende ochtend scheen het zonnetje al heerlijk op het balkonnetje met uitzicht op de Moezel en kasteel Reichsburg Cochem, welke gelegen is aan de overkant van het hotel op een 100 meter hoge berg. Een mooie dag om die pk's te laten horen!

Na het heerlijke ontbijt werden de auto's voorzichtig uit de garage gereden en nog even op een rijtje gezet voor het hotel. Ditmaal een groepsfoto van de auto's, met natuurlijk weer een hoop bekijks door het aanwezige volk.
Na de foto vertrokken we voor een tourritje door de bergen. Wat weerkaatst dat gebrul lekker! Bochten en wegen waarbij je geen tegenligger wenst hebben we in ieder geval weer genoeg gemaakt en het uitzicht was gewoon weer prachtig. Na die prachtige kilometers was het verzamelen op het plein van Cochem, waar onze auto's mooi stonden te blinken in het heerlijke zonnetje. Na even wat beveiliging te hebben geregeld voor onze stieren zijn we nog even lekker gaan nagenieten van het weekend onder het genot van een kopje koffie en een versnapering. Het weekendje werd uiteindelijk afgesloten met een woord van dank van onze Leon waarna we elk ons eigen weg weer naar huis zijn gereden.

Oogstrelende verten, een aantal keer een heuse heuvelklim, vrolijk gezelschap en natuurlijk een aantal Lamborghini's bij elkaar waren ook dit jaar weer het recept voor een onvergetelijk weekendje weg.

Alle dank natuurlijk aan Leon en Gonny voor het organiseren van dit weekend!

Door NoŽl en Sabrina Zevenbergen

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer