Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Tourrit Cochem

5 / 6 juli 2014 - Cochem

Als je vorig jaar al een artikel hebt geschreven over de door ons clublid georganiseerde tourtocht naar Cochem, dan is het natuurlijk een hele eer om het jaar daarop nogmaals gevraagd te worden om nogmaals een artikel voor ons clubblad te schrijven.

Ook dit jaar heeft Leon samen met zijn vrouw Gonny namelijk weer een ritje naar Cochem georganiseerd. Dit jaar waren er echter wel twee punten die enigszins het uitje een beetje in de weg zaten;

Ons Nederlands elftal deed het beter dan verwacht en moest dus juist spelen op het moment dat wij in Cochem zouden verblijven;

De weersvoorspellingen waren uitermate teleurstellend.

Alsof alle kaarsje die een ieder heeft gebrand voor goed weer echt effect hebben gehad is het de zaterdagmorgen dat we naar Reuver moeten voor het treffen in ieder geval droog. Een goed voorteken voor de rest van het weekend!

In het doodlopende straatje waar we vorig jaar nog angstig waren voor de motoragenten staan Leon en Gonny ons al weer op te wachten. Ook dit jaar waren de motormuizen weer geregeld, maar nu weet je in ieder geval dat ze je niet achterna komen voor een bekeuring….. Als de straat weer gevuld is met stiertjes en alle nieuwe gezichten een naam hebben gekregen vertrekken we net als vorig jaar onder de politiebegeleiding door de verschillende omliggende dorpen naar onze brunchlocatie. Op het speciaal afgezette plein konden de stieren blinken in de zon die probeerde door te komen en konden we ook eens goed bekijken waar een ieder nou mee gekomen is.

Dit jaar waren er negen Lamborghini's. Countach was twee maal in het rood vertegenwoordigd, er waren een grijze en gele Diablo, een grijze en gele Murcialago en dan nog een babyblauwe, een zwarte en witte Gallardo. Een kleurrijke bedoeling dus weer.

Na onze brunch trekken we weer onder de politiebegeleiding door de omgeving. Net als vorig jaar mochten we weer lekker door rood scheuren en werden andere merken vervoersmiddelen tegengehouden om ruimte te maken voor de Lamborghini's om vervolgens aan te komen in het plaatsje Baarlo.

In Baarlo zit namelijk PS Aero met een vliegtuigcollectie die vooral bestaat uit militaire toestellen en enkele civiele passagiers vliegtuigen. Voor het gebouw staan ook enkele indrukwekkende toestellen en dan wordt het natuurlijk nog indrukwekkender als daar een paar mooie auto's onder en naast staan… We krijgen een rondleiding en sommige clubleden mochten ook nog even plaats nemen in een toestel. Altijd leuk voor de mannen, het blijven jongetjes. Na de rondleiding nog even een kort filmpje gekeken over de demontage van een vliegtuig en toen was het al weer tijd om verder te trekken. Nog steeds onder politiebegeleiding verkennen we de omgeving en komen terecht in een dorpsstraatje waar we opeens met z'n allen in een stoet achter elkaar stil komen te staan.

Een vrouw is waarschijnlijk zo geschrokken van al dat kabaal dat weerkaatst in dat smalle straatje dat ze tegen een passerende auto op botst en vervolgens ten val komt. Gelukkig was politie snel ter plaatse omdat deze bij ons voorop reed. Gelukkig mankeerde de vrouw niets en konden we nadat de weg weer was vrijgemaakt onze weg verder vervolgen. Bij de grens zwaaien we onze politie escorte weer uit en gaan we vol gas naar Cochem.

Tenminste dat proberen we dan…..

Onderweg raken we elkaar een beetje kwijt en terwijl een aantal auto's de afslag neemt, waaronder dus wij, zien we nog net een aantal auto's diezelfde afslag voorbij scheuren. Oeps!

Gelukkig zijn we met meerdere auto's en komen we dus met meerdere waarschijnlijk te laat aan. Dat later dat bleek dus toch wel een half uur tot drie kwartier later. Even de auto parkeren op de gereserveerde plekken in de garage onder het hotel en dan bij de rest voegen. De rest die netjes Leon had gevolgd zat netjes aan tafel te wachten op de laatkomers. Uiteindelijk waren we er allemaal en hebben we heerlijk gedineerd. Tijdens het dineren kon de keuze worden gemaakt of je met de partyboot "wappen von cochem" mee wilde of dat je als een echte diehard voetbalfan ons Nederlands elftal wilde zien winnen. Het merendeel koos voor het laatste en een kleine groep ging dus nog even een lekkere frisse neus halen op de boot. Aangezien de boot om 22:30 uur al weer aanmeerde hebben diegene die met de boot meegingen niet veel van het voetballen gemist. Ons gejuich was in ieder geval in het gehele hotel goed te horen. Ze hebben geweten dat er Nederlanders waren en dat het Nederlands elftal die avond moest voetballen. Wat een enthousiasme met wat chips en een drankje!

Aangezien Nederland gewonnen had was gelukkig iedereen de volgende morgen goedgemutst uit zijn bedje gekomen. Toen nog eens een heerlijk zonnetje erbij…. De dag kan niet meer stuk.

Nog even een foto van alle stieren op een rij voor het hotel en we zijn weer klaar voor vertrek voor een tourritje door de bergen.

Na die prachtige kilometers verzamelden we op het afgezette plein van Cochem, waar onze auto's weer konden bijkomen van die heuvelklimmetjes. Nog even lekker een terrasje pakken en onder het genot van een kopje koffie het mooie woord van dank van onze Leon.

Ook dit jaar zorgden de oogstrelende verten, het vrolijke gezelschap en een aantal Lamborghini's bij elkaar weer het recept voor een onvergetelijk weekendje weg.

Uiteraard wederom alle dank aan Leon en Gonny voor het organiseren van dit weekend!

Door Noël en Sabrina Zevenbergen

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer