Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Italia a Zandvoort

24 juni 2012 - Circuit Park Zandvoort

Ook in 2012 werd er een Italia a Zandvoort evenement opgezet op het wereldbekende circuit in Nederland, maar dit jaar was het slechte weer een beetje een spelbreker, en de opkomst van exotische wagens was hierdoor misschien iets minder dan andere jaren ... maar toch was er nog genoeg te zien tijdens deze Italiaanse dag.

Natuurlijk waren de leden van de Lamborghini Club Nederland terug van de partij op italia a Zandvoort 2012, enkele eigenaars kwamen naar het regenachtige Zandvoort om de bezoekers te laten genieten van V12 en V10 geweld 'made in Sant'Agata'

Ditmaal was de ondertussen klassieke Lamborghini Diablo in drievoud aanwezig ... een extra mooi detail was het feit dat het alledrie deze duivels in zilver metaalkleur uitgevoerd waren ... en uiteindelijk waren het drie verschillende versies.

Er was een Diablo van de eerste reeks aanwezig, herkenbaar aan het grote dashboard zoals deze wagens geleverd werden tot 1993, toen kwam de Diablo VT op de markt en werd het dashboard kleiner gemaakt zodat er beter op de weg gelet kon worden ... ook van deze versie was er een Diablo aanwezig op Zandvoort ... en de derde in de rij is misschien wel de meest zeldzame uit de reeks ... een MY1999 versie, enkel gebouwd in 1999 dus in zeer beperkte aantallen.

Ditmaal herkenbaar aan de vaste koplampen, de vorige Diablo had opklapbare lampen, maar de 1999 editie had een totaal nieuw dashboard, dat mooier van vormgeving was, in 2000 kwam de Diablo VT 6.0 op de markt, hierdoor is de 1999 versie van de Diablo een echte exoot geworden, en zeer moeilijk te vinden tegenwoordig.

Natuurlijk waren er nog andere Lamborghini modellen tijdens Italia a Zandvoort te zien, zoals de schitterende, donker rood metallic Gallardo Spyder met een speciaal op bestelling gemaakte bekleding in een combinatie van zwart en rood, daarnaast stond nog een zwarte Gallardo te pronken, en we moeten toegeven dat deze V10 er wel echt goed uitziet in het zwart.

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

footer