Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Nationaal Oldtimer festival

11 augustus 2013 - Circuitpark Zandvoort

Je zou niet direct verwachten, maar elk jaar tijdens het Nationaal Oldtimer Festival op het Circuitpark Zandvoort in Nederland zijn er een aantal Lamborghinis te bewonderen, leden van de Nederlandse club ... maar voor de 2013 editie was er toch een klein verschil.

Denk eraan dat we het nog steeds over de 50e verjaardag van Automobili Lamborghini SpA hebben dit jaar, en met evenementen over de hele wereld besloot de Lamborghini Club Nederland in samenwerking met Lamborghini Leusden, de officiŽle verdeler om een extra evenement aan de lijst van festiviteiten toe te voegen ... in Zandvoort.

In feite waren er zoveel inzendingen door Lamborghini eigenaars en Lamborghini Leusden samen dat de organisatie van het festival de hele Lamborghini stand moest verhuizen van hun vaste plek net naast de ingang naar de 'hoofd' paddock ... daar werd een groot gebied gereserveerd voor deze superwagens uit Sant'Agata, en deze nieuwe locatie trok de hele dag een menigte, ondanks het nogal trieste weer in de voormiddag, maar gelukkig kwam de zon er in de middag door.

Een van de hoogtepunten op de Lamborghini Leusden stand was de schitterende witte Aventador LP700-4 Roadster ... voor het eerst getoond aan het publiek in Nederland, wanneer de dakpanelen werden verwijderd en deuren open stonden werd deze wagen door elke bezoeker bewonderd.

Rond deze V12 Roadster kon je een aantal andere, recente modellen uit de V10 gamma bewonderen, een witte met oranje Gallardo LP570-4 Superleggera Edizione Tecnica en zijn tegenpool in matzwart, terwijl de rode Gallardo Performante ook op heel wat aandacht kon rekenen.

Pon had ook een V10 met de nieuwste facelift op de stand, de Gallardo LP560-4 met de nieuwe voor-en achterzijde segmenten ... afgewerkt in een zeer bijzonder Grigio Telesto ... maar Pon Exclusive Cars biedt ook andere high-end auto's aan, dus stonden er ook twee limited edition Porsche Carrera GT op de achtergrond en een gloednieuwe Bentley te pronken.

Nu vraag je jezelf misschien af : 'was dit geen oldtimer festival?' ... toch wel, en de klassieke Raging Bulls waren aanwezig op de Lamborghini Club Nederland stand ... meestal gaan we ervan uit dat een auto officieel een oldtimer mag heten als hij 25 jaar oud is ... Dit betekent dat alle wagens tot en met de 1988 Countach 25th Anniversary als oldtimer beschuowd kunnen worden.

Maar eerst het slechte nieuws ... er was geen Miura aanwezig ... je kunt niet alles hebben ... maar er waren toch enkele verbazingwekkende wagens aanwezig, zoals de zwarte 400GT 2 +2 die in de 50th Anniversary Grand Tour deelnam in ItaliŽ ... deze klassieke V12 draagt ??nog steeds zijn startnummer met trots, dezelfde eigenaar bracht ook een speciale Countach Quattrovalvole met koolstofvezel achtervleugel mee ... en die wordt ook beschouwd als een oldtimer, net zoals de perfecte 25th Anniversary Countach in het rood die iets later zijn opwachting maakte en iedereen achterover blies toen de eigenaar deze klassieke superwagen achterwaarts in de parking moest rijden ... en hierbij op de zijkant moest zitten en zo achterom kijkende de majesueuze Countach 'parkeerde'.

Twee andere klassiekers op de paddock waren een lichtblauw metallic Islero S versie en blauwe Jarama ... Ook in de latere S versie. Maar de Jarama had een kleine verrassing in petto ... deze klassieke, ongerestaureerde schoonheid had niet de reguliere 4-liter V12-motor ... in plaats daarvan was er een massieve 4,7 liter V12 gemonteeerd, origineel voorbestemd voor een Countach maar met enkele aanpassingen in deze Jarama 'gelepeld' om zo een unieke Lamborghini te creŽren... en de eigenaar geniet van elke minuut achter het stuur van deze originele Raging Bull Gran Turismo.

De Jarama was niet de enige zeldzame auto op de Lamborghini Club Nederland staan, een zeer mooie, grijs metallic Lamborghini Diablo stond er ook ... twee Diablo in feite, maar een van hen was een 1999 editie ... je weet wel, met de vaste koplampen ... maar dit VT model had ook nog de Roadster wielen en de speciale dorpels, achtervleugel en de motorkap van de uiterst zeldzame Diablo SE30 gemonteerd ... in feite elke Diablo VT besteld voor de Verenigde Staten in 1999 werd zo geleverd, maar op de Europese markt waren deze items een dure optie ... net als het blauw en grijz Alcantara interieur ... zelfs het stuurwiel was afgewerkt in blauw alcantara, nog maar eens een zeldzame Lamborghini op het Oldtimer Festival.

De tweede Diablo was een iets ouder model met achterwiel aandrijving en het 'lage' dashboard dat vanaf 1993 gemonteerd werd ... en ondanks het feit dat deze bolide bijna 20 jaar oud is zag er nog fantastisch uit en trok veel aandacht ... soms zelfs meer dan het kwartet van Gallardos dat ook aanwezig was, twee zwarte V10s, een fel gele en een speciale donkerrode metallic Spyder editie zorgden voor de moderne toets op de Lamborghini Club Nederland stand.

De meest recente auto op de stand was een gele Murcielago Roadster met zwart lederen bekleding, de zwarte wielen zorgden voor een prachtig contrast met de heldere lak van de wagen, deze originele versie van de Murcielago Roadster het vrij zeldzaam aan het worden tegenwoordig .. . een aantal van deze zijn ofwel 'gepersonalizeerd door hun eigenaar, ofwel in een ongeval betrokken geraakt ... of zijn omgebouwd naar de recentere LP640 versie.

Het Nationaal Oldtimer Festival in Zandvoort is geen statische show, dus een aantal van deze Raging Bulls ging het beroemde circuit van Zandvoort op in de namiddag, vergezeld door andere superwagens en klassiekers zorgden de Lamborghinis zeker voor een spektakel ... de luidruchtige rode Countach Quattrovalvole zette een snelle rondetijden neer met zijn eigenaar achter het stuur ... die trouwens een race licentie heeft, maar ook de andere Stieren op het circuit zorgen voor heel wat spektakel en plezier van het publiek.

Het Nationaal Oldtimer Festival in Zandvoort was dit jaar wederom een ??zeer, zeer mooie gebeurtenis die je als een Lamborghini liefhebber gewoonweg niet mocht missen ...

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Meer foto's

footer