Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Nationaal Oldtimer Festival

17 augustus 2008 - Circuitpark Zandvoort

De weersvoorspellingen waren niet al te schitterende te noemen op zondag 17 augustus, maar toch kwamen er op het circuitpark te Zanvoort honderden oldtimers bij elkaar voor deze nieuwe editie van het Nationaal Oldtimer Festival.

De ganse dag waren er showblokken op het beroemde circuit van Zandvoort waar zeer zeldzame wagens met elkaar de strijd aanbonden ... soms op zeer hoge snelheid, maar gelukkig zonder brokken, een dergelijke klassieke wagen is meestal met veel moeite ... en Euro's terug in zijn oorspronkelijke staat gebracht, die wil je dus zo houden.

Natuurlijk was de Lamborghini Club Nederland van de partij met verschillende 'Stieren' uit Sant'Agata, een beetje jammer dat er niet meer echt klassieke bolides uit dit Italiaanse stadje waren, maar men kon toch de welbekende zwarte 400 GT 2+2 op de paddock ontdekken, geflankeerd door verschillende versies van de legendarische Countach, waaronder twee 5-Liter S modellen en een recentere Quattrovalvole met benzine inspuiting. Deze laatste rode stier had trouwens ook een unieke Carbon Fiber spoiler gemonteerd, die een mooi contrast gaf met de glanzende rode carrosserie.

Er was trouwens ook een machtige Miura aanwezig, door velen aanzien als zowat de mooiste Lamborghini ooit gemaakt in Noord ItaliŽ, zonder twijfel de meest sensuele ...

Voor een meer modernere noot zorgden een indrukwekkende gele Murciélago die samen met een blauwe Bugatti EB110 een indrukwekkend koppel vormde, verder was er nog een fel groene Gallardo Spider met zwarte velgen, een zilver metallic en een blauw metallic Diablo en 'last but not least' een gele Diablo VT 6.0 te bewonderen op de Lamborghini Club Nederland stand.

Natuurlijk was dit geen statische show, dus werden deze Bulls regelmatig op het circuit 'losgelaten', wat de talrijke bezoekers zeker wisten te smaken, tijdens de eerste rondes op het circuit werden zelfs verschillende van deze schitterende wagens van het circuit gehaald door de officials wegens 'te luid' ... een V12 brult nu eenmaal luider dan de andere oldtimers die aanwezig waren.

Tijdens de laatste sessie op het circuit begon het jammer genoeg te regenen, maar dat kon de pret niet drukken, en we kunnen zeker zeggen dat dit festival geslaagd was ... tot volgend jaar dus !

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Meer foto's

footer