Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Lavazza Viva Italia

28 mei 2007 - TT Circuit Assen

28 mei 2007, pinkstermaandag, was de datum waarop Lavazza Viva Italia op het beroemde TT Circuit te Assen plaatsvond, en net zoals vorige jaren waren er weer bijzonder veel Italiaanse wagens te bewonderen.

Ondanks de nogal wisselvallige weersvoorspelling waren er toch een ruim aantal Lamborghini's aanwezig, gaande van enkele schitterende Countach edities en minstens even indrukwekkende Diablo's, tot de recente Murciélago en zelfs een splinternieuwe Gallardo Spyder, deze laatste afgewerkt in een zeer opvallende, groene tint.

Natuurlijk waren er ook meer klassieke Lamborghini's aanwezig, zoals een Jalpa, een Jarama, een Espada en twee Islero's, vooral deze drie laatste modellen zijn ikonen van V12 GT's uit de beginjaren van Automobili Lamborghini SpA, en zoals iedereen weet is de Jalpa de voorloper van de heel succesvolle Gallardo, zowat het best verkopende Lamborghini model ooit.

Maar het was natuurlijk niet de bedoeling om al deze prachtige superwagens gewoon op de paddock te zetten, er zou gereden worden op het beroemde TT Circuit, en wel voluit !
En de meeste Lamborghini's gingen dan ook het circuit op, verschillende 'verteerden' het circuit op zeer hoge snelheid terwijl anderen het iets rustiger aflegden, maar in elk geval was dit weer een buitengewoon spektakel, met een bijna buitenaards geluid van de brullende V12 motoren.
Jammer genoeg begon het tegen het einde van de circuit sessie te regenen, wat de baan toch redelijk gevaarlijk maakte en uiteindelijk veel van de bezoekers vroegtijdig huiswaarts stuurde ... maar Lavazza Viva Italia kan toch terug een succes genoemd worden, en ik kijk nu reeds uit naar de volgende editie in 2008.

  Thumbnail

Thumbnail

Meer foto's

footer