Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Viva Italia

4 september 2011 - TT Circuit Assen

Viva Italia 2011 werd deze keer niet op pinkstermaandag gehouden, maar later op het jaar en wel op zondag 4 september, wat natuurlijk een risico inhield voor het soms grillige weer in Nederland, en de voorspellingen logen er niet om, regen, regen en nog eens regen.

Maar totaal onverwacht viel het weer enorm mee, een beetje betrokken, maar regelmatig ook een mooi zonnetje ... maar de opkomst van exclusieve auto's was misschien een beetje minder door deze slechte voorspellingen ... maar dat kon de pret niet drukken, er was een gigantische selectie van zeer speciale Italiaanse bolides te bewonderen.

De Lamborghini Club Nederland was natuurlijk van de partij, en zowel de Italiaanse Jolly Caffé als de Prosecco, beide beschikbaar gesteld door DR Trading, vloeide in overvloed heel de dag, de organisatie uitgevoerd door 402 events was vlekkeloos en het succes van Viva Italia kon bijgevolg niet uitblijven.

Rond de gebruikelijke big rig stond een mooi overzicht van klassieke en moderne Lamborghini modellen, natuurlijk was de zwarte 400 GT 2+2 weer van de partij, samen met de rode Jalpa en een schitterende, originele lage Countach LP400S in donkerblauw ... deze laatste zou later op de dag ook op het circuit te bewonderen zijn tijdens een rit met de andere Stieren op het TT circuit.

En dit was zelfs niet de enige Countach in Assen, niet minder dan drie van deze droomwagens waren te bezichtigen op de club paddock, de blauwe LP400S, een mooie witte LP500S en een indrukwekkende donker rode 5-Liter S met titanium gekleurde velgen ... een zeer mooie combinatie eerlijk gezegd.

Ook de waardige opvolger van de legendarische Countach was in Assen present, de Diablo was zelfs in viervoud aanwezig, beginnende met een zeer unieke gele versie waar vooral de binnen bekleding moet gezien worden, een combinatie van blauw en geel leder met een stikselprofiel dat totaal afwijkt van de originele 'streepjes' die uit Sant'Agata kwamen in die tijd.

Verder was er ook een mooie zilver metallic versie op de paddock waarvan dan weer de uitlaat zeer speciaal was, volledig in chroom afgewerkt en met een schitterend geluid ... een beetje spijtig dat hij te luid was om op het circuit toegelaten te worden, maar een machtig mooie zwarte Diablo ging wel het circuit op, dit was trouwens een 'vroege' versie met het grote dashboard ... ondertussen zo goed als 20 jaar oud maar nog steeds schitterend.

Het rijtje 'Devils' werd afgesloten door wederom een zwarte Lamborghini, maar ditmaal de VT versie, vierwiel aandrijving en voorzien van een zeer mooi grijs leder interieur én de indrukwekkende achtervleugel ... deze laatste kost de eigenaar misschien 5 km/u in topsnelheid, maar het ziet er wel echt mooi uit eerlijk gezegd.

Nu mogen we al van klassieker spreken bij de Diablo en de Countach, maar de donker rode Gallardo Spyder en de twee Murcielago modellen zijn dit zeker niet, vooral de witte Murcielago LP640 Roadster is nog zeer actueel vandaag de dag vermits zijn opvolger op basis van de LP700-4 Aventador nog niet bestaat.

Rond 15u werd trouwens de uitslag van het Concours d'Elegance bekend gemaakt ... en wederom viel een Lamborghini in de prijzen ... de bekende zwarte 400 GT 2+2 in originele staat ging niet alleen lopen met de eerste prijs in de 'klassieker' categorie ... maar hij kreeg ook nog eens de begeerde 'best of show' prijs mee ... niet slecht voor een wagen uit 1966 !

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Meer foto's

footer