Header
Evenementen De Club Nieuws De wagens Links Downloads Auteursrechten E-Mail
Top

Viva Italia

27 mei 2012 - TT Circuit Assen

Dit jaar was Viva Italia terug op post tijdens het pinkster weekeinde, deze keer niet op maandag, maar wel op zondag ... en het schitterende weer zorgde voor een zeer grote opkomst op het beroemde TT Circuit in Assen.

Zoals gewoonte was de Lamborghini Club Nederland stand een publiekstrekker met een groot aantal Raging Bulls rond de klassieke Amerikaanse truck die ook weer van de partij was, wederom dienst doende als bar en een plaats om rustig met mede eigenaars te praten ... of om gewoon wat schaduw op te zoeken op deze zeer warme zondag in Assen.

Wat was er deze keer weer te bewonderen op de paddock van het TT Circuit in Assen ? Wat denk je van een tweetal Murciťlago Roadster versies, eentje in originele 6.2 versie in diep zwart en een tje in de recentere LP640 uitvoering ... in het wit, kwestie van wat contrast te hebben op de stand waarschijnlijk. De zwarte Roadster kwam trouwens helemaal uit Zwitserland en was door de eigenaar een beetje aangepast hier en daar, vooral de Q-Citura stiksels zorgden ervoor van beide Roadster bijzonder goed voor de dag kwamen, en natuurlijk veel bewonderaars aantrokken.

De iets oudere Diablo was ook dit jaar in grote aantallen op de stand aanwezig, zilver, zwart, blauw en geel waren enkele van de kleuren tentoongesteld in Assen, gaande van de originele 2wd versie met het grote dashboard over de VT versie, zowel in gesloten vorm als in Roadster vorm, en zelfs een zeldzame Diablo SE30 was van de partij. Van deze laatste zijn er maar 150 gemaakt, allemaal genummerd, deze was productie nummer 53 trouwens ... en had een 'Jota' script achteraan.

Maar er waren geen luchtinlaten op de motorkap te zien ... beetje een speciaal model dus, na een gesprek met de eigenaar bleek het over een semi-Jota te gaan, de motor was stevig opgevoerd, net zoals een SE30 Jota kit zou doen, maar de eigenaar vond de luchthappers niet mooi, dus heeft het originele kapje gehouden ... ieder zijn ding dus, en het maakt deze specifieke 053/150 Diablo SE30 nog net dat beetje extra speciaal.

Later op de dag kwamen er trouwens nog enkele Murcielago aan, beide in 6.2 uitvoering, maar daarom niet minder indrukwekkend natuurlijk, er stond al een bijzonder indrukwekkende, zwarte Gallardo op de stand 's morgens, met de donkere wielen was hij vrij speciaal, er was trouwens ook een zeldzame Gallardo Spyder aanwezig, afgewerkt in Rosso Leto met een tweekleurige bekleding ... zo rijden er echt niet veel rond wereldwijd hoor ... en om het plaatje helemaal kompleet te maken was er ook nog een witte Gallardo LP560-4 bijgekomen die samen met een wel heel speciale Diablo VT Roadster aankwam. Deze laatste was een 1999 model met de vaste koplampen, maar de eigenaar had nog heel wat speciale LED verlichting gestoken ... beetje apart, maar toch smaakvol, en het maakte deze ondertussen klassieke Roadster heel actueel, deze wagen is ondertussen 12 jaar oud, en zag er nog altijd perfect uit.

Als klassieker waren er twee speciale V12 Lamborghini aanwezig, de wel gekende zwarte 400 GT 2+2 was terug van de partij, een wagen die ondertussen wel echt al enkele jaartjes op zijn palmares heeft staan, en hij werd vergezeld van een heel mooie, rode Espada uit de tweede serie maar wel met de Series I velgen zoals we op de Miura gezien hebben ... de wagen was net uit een jarenlange restauratie gekomen, en dat was er aan te zien ... hij zag er gewoon splinternieuw uit !

Maar de Bulls stonden niet heel de dag in het zonnetje te schitteren, verschillende eigenaars maakten van de gelegenheid gebruik om enkele rondjes op het beroemde TT circuit in Assen te rijden, meestal met passagier, een ervaring om niet te missen. Net zoals de Concorso Italiano ... de verkiezing van de mooiste wagen tijdens Viva Italia.

De 2012 editie van Viva Italia was er weer eentje voor de geschiedenis boeken ... een enorme opkomst van exoten, schitterend weer ... en bijgevolg veel bezoekers. En als een echte V12 Lamborghini of Ferrari net iets te duur is op dit moment was het mogelijk om voor pakweg 20 Euro een schaalmodel van je droomwagen te kopen en ondertussen te genieten van al het lekkere eten dat uit ItaliŽ komt ... Viva Italia is een event dat je niet mocht missen !

  Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Meer foto's

footer